GARRETT T. CAPPS – I LOVE SAN ANTONE

Artiest info
Website
facebook

Label: Vinyl Ranch Records
Info: Sonic RendezVous

Twee jaar geleden zagen we de Amerikaanse countryrockzanger en songschrijver Garrett T. Capps uit San Antonio aan het werk in de gezellige concertzaal ‘’t Groot VerZet’ in Lint. Met zijn cowboyhoed en donkere brilglazen kwam hij eerst nogal mysterieus over bij het publiek maar dat het om een zeer sympathieke knul ging was daarna al heel gauw duidelijk. Zijn toenmalige album “All Right, All Night” behoort volgens ons tot de beste platen van 2019 en kreeg een welverdiende tweede plaats in mijn jaarlijstje van de 10 mooiste albums van dat jaar. Ook de songs uit het eerder verschenen album “In The Shadows (Again)” kwamen bij dat optreden veelvuldig aan bod, net als enkele coverversies van Tex-Mex-liedjes van o.a. Flaco Jimenez, Doug Sahm en Augie Meyers of van hun ten dans spelende groepen ‘Sir Douglas Quintet’ en ‘Texas Tornados’.

Zijn voorliefde voor nummers van Texaanse artiesten komt opnieuw sterk tot uiting via de tien liedjes op zijn nu geheel onverwacht verschijnende nieuwe album “I Love San Antone”. Rockabilly, honky-tonk en rock’n’roll-nummers komen aan bod op deze plaat die Garrett T. Capps heeft opgenomen samen met zijn gelegenheidsbegeleidingsband ‘The Rockabilly Rippers’ zijnde Brian Duarte op elektrische gitaar, Christopher Lee Rhoades op basgitaar en Paul Ward op drums.

Zes van de tien tracks zijn nieuwe composities van Garrett T. Capps zelf. Daarnaast brengt hij samen met accordeonist en conjunto-legende Santiago Jimenez, Jr. het swingende Tex-Mex-nummer “Margarita, Margarita” en de al net zo swingende song “Goodbye San Antonio, Hello Amsterdam” met ‘levende legende’ Augie Meyers op Farfisa-orgel en de Tex-Mex-formatie ‘Los Texmaniacs’. Andere gecoverde nummers zijn “Locomotive Breath”, een song uit het in 1971 uitgebrachte album “Aqualung” van de progressieve Britse rockgroep ‘Jethro Tull’ en het energiek gebrachte nummer “Everybody I Know”, een song die Loudon Wainwright III schreef en voor het eerst bracht op zijn compilatiealbum “Years In The Making” uit 2018. Bij dit laatste nummer zingt ‘Bad Boy Croy’ oftwel Corey Baum van de formatie ‘Croy And The Boys’ mee met Garrett. T Capps.

Op het door hemzelf geschreven walsende liedje “The Neon Luv Waltz” krijgt hij vocale steun van de Texaanse honky-tonk-zangeres Kathryn Legendre die hem wel vaker begeleidt bij live-optredens. Zijn eigen nummers “Never End” en “Downtown, I’m Ready To Go” hebben alles in zich om echte Tex-Mex-klassiekers te worden. “The Devil Inside” en “The Highway 16 Shuffle” zijn dan weer twee pure honky-tonk-liedjes waarop ‘The Rockabilly Rippers’ hun favoriete ding zonder enige beperking kunnen doen.

De eerste single uit dit nieuwe album is ook de eerste track op deze cd en die kan u beluisteren op de video bij dit verhaal: “I Like Austin, But I Love San Antone”, een song die zo uit het repertoire van ‘Sir Douglas Quintet’ of ‘Texas Tornados’ geplukt had kunnen zijn. Er zijn ook nog enkele andere Texaanse gastmuzikanten die een bijdrage aan deze leuke plaat hebben afgeleverd zoals de uit San Antonio stammende countryzanger Bobby Flores en ‘The Mavericks’-accordeonist Michael Guerra.

(valsam)


14 oktober 2021: De Casino, Sint-Niklaas, BE
2 juni 2022: Het Burgerweeshuis, Deventer, NL
3 juni 2022: De Zwerver, Leffinge, BE
4 juni 2022: De Oosterpoort, Groningen, NL
14 juni 2022: Paradiso - Kleine Zaal, Amsterdam, NL